Primăria Alexandria continuă procesul cu ANCCSR pentru recuperarea Casei de Cultură

Primăria Alexandriacontinuă procesul aflat pe rolul instanţei cu Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR) cu privire la recuperarea clădirii casei de cultură. Potrivit administratorului public al oraşului, Ştefan Tăbăcitu, următorul termen este stabilit peste aproximativ trei săptămâni. Conform aceleiaşi surse, dacă ultima instanţă va da răspuns favorabil primăriei, municipalitatea are în vedere modernizarea clădirii şi a spaţiilor interioare, degradate în ultima perioadă din cauza lipsei de investiţii.

“Pe 26 septembrie avem procesul. Sperăm ca această ultimă etapă a procesului să dea câştig de cauză municipalităţii pentru că tot ceea ce s-a făcut, s-a făcut în conformitate cu legislaţia în vigoare. Investiţiile le vom face gradual pentru că aşa cum se ştie, Casa de Cultură este un obiectiv foarte mare, cu multe spaţii şi va necesita o sumă mare de investit, dar noi credem că dacă intrăm gradual pe anumite spaţii vom reuşi în câţiva ani să o redăm în totalitate funcţionalităţii. Deciziile celor două instanţe de până acum sunt favorabile municipiului. Sala începe să devină neîncăpătoare şi mai neutilizabilă. S-au rupt scaune, s-au deteriorat. Alexandria este singurul oraş care a făcut acest demers pentru că ştiam foarte bine că sindicatele nu au proprietetea acestor imobile. Nu numai la Alexandria, în toată ţara”, a declarat Ştefan Tăbăcitu.

Printre altele, municipalitatea doreşte ca în interiorul Casei de Cultură să fie reamenajate şi modernizate toate sălile. Totodată, primăria vrea să realizeze în aceeaşi locaţie un cinematograf de ultimă generaţie. AGERPRES