Primar PD-L la Colonesti, turul doi la Ganeasa, in judetul Olt

Scaunul de primar in localitatea Colonesti a fost castigat de reprezentantul PD-L, actualul viceprimar Marian Radulescu, cu 1.053 de voturi, acesta fiind urmat la distanta destul de mare de cel al PSD, Ilie Chirita, cu 314 voturi, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Judetean Olt.

Pe urmatoarele locuri s-au clasat candidatul PNL, Carmen Stoica, cu 24 de voturi si cel al PRM, Iulian Popescu cu doar trei voturi.

In schimb, in localitatea Ganeasa, duminica viitoare va avea loc turul doi de scutin intre candidatul PSD, actualul viceprimar, Nicolae Preda si cel al PD-L, Dumitru Costea. Dupa primul tur de scrutin, Nicolae Preda a obtinut 1.098 de voturi, iar Dumitru Costea 1.176 din sufragii. Candidatul PNL, Mitel Chirita, a obtinut 190 de voturi, iar cel al PRM, Gheorghe Marinescu a convins doar 38 de electori sa-i acorde votul.

Localitatea Colonesti a ramas fara primar dupa ce Nicolae Stan, ales in vara lui 2008, a obtinut un mandat de deputat. La Ganeasa postul a ramas liber dupa demisia primarului ales in iunie anul trecut, Marin Neremza, care a castigat la numai cinci voturi diferenta in fata lui Nicolae Preda.