Prima sesiune de pregatire profesionala pentru salariatii CJ Calarasi s-a incheiat

Un numar de 14 salariati de la Consiliul Judetean Calarasi au fost beneficiarii primei sesiuni de pregatire profesionala privind elaborarea cerintelor de finantare.

Sesiunea a fost organizata timp de cinci zile, la Sinaia, iar cursul “Elaborarea cerintelor de finantare”, predat de formatorul Adrian Dobrescu, este parte integranta a programului de pregatire profesionala, care se deruleaza in baza Contractului de servicii nr. 13112/23.12.2009, incheiat intre Consiliul Judetean Calarasi, in calitate de beneficiar si Formenerg S.A. Bucuresti, in calitate de prestator.

Programul de pregatire profesionala care face obiectul contractului se deruleaza in cadrul proiectului “Formare personalizata pentru o administratie publica moderna”, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (Cod SMIS 3007). In debutul cursului, formatorul a discutat cu participantii in vederea determinarii nivelului de cunoastere a tematicii propuse (elaborarea cererilor de finantare), cat si a asteptarilor cursantilor. S-a constatat, cu acest prilej, ca nivelul initial de cunoastere a tematicii propuse varia intre “incepator” si “avansat”.

S-a convenit de comun acord ca notiunile teoretice ale cursului sa fie ilustrate cu studii de caz si exemple pentru a facilita asimilarea noilor cunostinte de catre participantii “incepatori”, respectiv, pentru a imbunatati bagajul de cunostinte cu exemple de bune practica, a participantilor “avansati”. Aceasta abordare a venit in intampinarea dorintei participantilor de a oferi cursului un caracter aplicativ si interactiv. In ultima zi de pregatire, cursantii au sustinut examenul de absolvire conform metodologiei CNFPA. AGERPRES