Preţul gigacaloriei la Ploieşti, cel mai mic din ţară, rămâne neschimbat

badescu_iulian.jpgPreţul gigacaloriei în municipiul Ploieşti va rămâne neschimbat faţă de sezonul trecut, astfel că ploieştenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor continua să plătească cel mai scăzut tarif pentru energia termică.

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat, vineri, că în sezonul 2012-2013 preţul gigacaloriei facturat populaţiei va rămâne acelaşi ca şi anul trecut, respectiv 160 lei/gigacalorie, acesta fiind tariful subvenţionat de Consiliul Local, preţul de producţie fiind de 244,33 lei/gigacalorie.

De asemenea, Bădescu a afirmat că municipalitatea va păstra, şi în acest sezon, subvenţia la agentul termic de care beneficiază toţi cetăţenii, indiferent de venituri.

Aproximativ 58.300 dintre cele peste 63.000 de apartamente din Ploieşti sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a afirmat că peste 240 de asociaţii de proprietari sunt debranşate de la sistemul de termoficare din cauza datoriilor. În aceste condiţii, municipalitatea şi societatea de termoficare caută soluţii pentru reeşalonarea datoriilor.

“Avem peste 240 de asociaţii de proprietari debranşate de la sistemul centralizat de încălzire, deci nu beneficiază nici de energie termică, nici de apă caldă. Săptămâna viitoare au (n.r. cei de la Dalkia) o perioadă să pregătească un plan, şi eu am cerut la nivelul primăriei colegilor mei să pregătească un plan pentru a ajuta aceşti oameni şi sper ca până la sfârşitul lunii să avem un proiect de hotărâre de consiliu local care să fie pus în practică şi să îi ajutăm pe aceşti oameni. Este vorba despre găsirea unor modalităţi prin care să reuşim să eşalonăm aceste datorii pentru o perioadă tampon în care să fie suportate cheltuielile din fondurile societăţii Dalkia. Practic, le-am cerut celor de la Dalkia să aibă în vedere implicarea mult mai activă în comunitate, în sensul preluării în sarcina lor a unor cheltuieli pe care şi le recuperează după aceea”, a afirmat Bădescu. AGERPRES