Preşedintele CJ Suceava are în plan extinderea reţelei de gaz metan

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că are în vedere investiţii în extinderea reţelei de gaz metan din judeţ şi a precizat că, în acest sens, a transmis amendamente la legea bugetului de stat. Flutur a spus că se intenţionează construirea a 80 de kilometri de magistrală de gaz metan în judeţ şi reţele de distribuţie în 50 de localităţi sucevene, care să fie racordate la magistralele de gaz metan ale Transgaz.

El a precizat că, în urma implementării unui asemenea proiect, numărul de beneficiari ar creşte cu 80.000, ceea ce ar însemna o dublare, în condiţiile în care, în prezent, 30% din populaţia judeţului este racordată la reţeaua de distribuţie a gazului.

Totodată, Flutur a mai solicitat Transgaz să construiască încă 80 de kilometri de reţea în Suceava, traseele avute în vedere de administraţia judeţeană fiind Păltinoasa – Cacica – Vicovu de Sus, Suceava – Salcea – Liteni – Dolhasca, Cacica – Pîrteştii de Jos – Comăneşti – Dărmăneşti, Berchişeşti – Drăgoieşti – Liteni – Moara – Suceava şi Vatra Dornei – Poiana Stampei.

Preşedintele PNL al CJ Suceava s-a declarat, de asemenea, şi “extrem de îngrijorat” de sumele din TVA prevăzute în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru reabilitarea drumurilor judeţene din judeţ.

El a precizat că este vorba de 7,3 milioane de lei, circa jumătate faţă de anul trecut, ”în condiţiile în care a fost o iarnă grea, iar multe drumuri s-au stricat”.

În opinia lui Flutur, aceste alocări pentru Suceava ”sunt nedrepte”, în condiţiile în care judeţul are cea mai mare reţea de drumuri judeţene din ţară, respectiv 1.130 de kilometri. El a exemplificat cu judeţul Covasna, care are o reţea de drumuri de 368 de kilometri şi ar urma să primească 22 de milioane de lei şi cu Teleorman, care are cu 800 de kilometri şi ar urma să primească 10 milioane de lei. AGERPRES