Presedintele CJ Prahova a fost premiat pentru relatia cu societatea civila

anghel_florin.jpgPresedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, a fost premiat de Comisariatul pentru Societatea Civila pentru buna relatie pe care o are cu cetatenii.
Seful Comisariatului pentru Societatea Civila (CSC), Grigore Prodan, a oferit presedintelui CJ o diploma de excelenta si insigna de comisar general, felicitandu-l pentru relatia pe care o are cu societatea civila din judetul Prahova. La intalnirea care a avut loc la sediul Consiliului Judetean Prahova a fost semnat si un protocol de colaborare intre cele doua institutii, avand ca obiective: apararea drepturilor si libertatilor omului;
diminuarea fenomenului coruptiei si asigurarea transparentei actelor administrative; dezvoltarea parteneriatului intre autoritatea administratiei publice judetene si reprezentantii societatii civile, cu scopul diminuarii sau inlaturarii oricaror atitudini si fenomene nocive comunicarii; promovarea imaginii, in mod reciproc, precum si dezvoltarea unor proiecte comune.

Florin Anghel a declarat ca “diploma primita reprezinta o recunoastere din partea societatii civile ca in CJ nu s-a facut politica, ci administratie in slujba cetateanului”.

Grigore Prodan a tinut sa aminteasca faptul ca “fara societate civila nu ar exista nici politica” si ca structura pe care o conduce apreciaza si recunoaste activitatea desfasurata de administratiile judetene care fac politica cetateanului.

Comisarul general al CSC a mai precizat ca presedintele CJ Prahova a obtinut diploma de excelenta in urma unui sondaj de opinie desfasurat in judet, care a vizat in special nivelul investitiilor si colaborarea cu primariile.

Comisariatul pentru Societatea Civila este o structura a societatii civile care activeaza din 2003, avand personalitate juridica si functionand ca structura unica, pe principii asemanatoare Avocatului Poporului. Are reprezentante teritoriale in toate judetele si in strainatate.

CSC monitorizeaza orice fel de abuz si, prin personalul sau, depune eforturi pentru apararea drepturilor omului, diminuarea fenomenului infractional in general, a faptelor de coruptie in special si a birocratiei. Comisariatul are in vedere crearea unei autoritati a societatii civile, capabila sa intreprinda actiuni de interes national si international, in scopul sustinerii obiectivelor pe care si le-a propus.