Presedintele CJ Mehedinti sanctioneaza ignoranta primarilor din teritoriu

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Marius Balu, si-a exprimat dezamagirea, miercuri, in cadrul lansarii Programului IPA, ca circa 80% dintre primarii din teritoriu nu au raspuns apelului sau de a fi prezenti la acest eveniment care ii putea initia in constructia unor proiecte cu finantare europeana.

“Dezinteresul edililor comunitatilor locale poate avea consecinte negative asupra prioritatilor cetatenilor, a dezvoltarii economice a zonelor defavorizate si, astfel, a nivelului lor de trai”, a declarat presedintele CJ Mehedinti, Marius Balu.

Potrivit sursei citate, “primarii au obligatia fata de cei care i-au ales sa identifice resurse financiare pentru reabilitarea infrastructurilor rutiere si a scolilor, pentru protectia mediului si atenuarea efectului somajului in crestere, si sa nu astepte numai bani de la bugetul centralizat al statului”. “In loc sa vina pentru a afla modul de accesare a fondurilor nerambursabile ale Uniunii Europene, acestia au preferat sa ramana in birouri”, a precizat Balu.

In opinia acestuia, cererile de finantare a unor activitati a primarilor care au lipsit nejustificat de la lansarea Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia, actiune organizata de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara, nu vor mai primi aprobarea CJ Mehedinti. “Un primar care nu a promovat un proiect pentru atragerea de fonduri europene in localitatile sale, inseamna ca ori nu este un bun gospodar ori nu are nevoie de bani pentru comunitate”, a conchis Balu.