Preşedintele CJ Iaşi a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare pentru cele trei spitale regionale

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că a fost semnat contractul de finanţare necesar elaborării documentaţiilor celor trei Spitale Clinice Regionale de Urgenţă din Iaşi, Craiova şi Cluj pentru a fi depuse la Comisia Europeană.

Potrivit şefului Consiliului Judeţean Iaşi, reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Sănătăţii au semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Întărirea capacităţii Ministerului Sănătăţii de a pregăti şi implementa proiectele Spitalelor Clinice Regionale de Urgenţă din Craiova, Iaşi şi Cluj”.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului de aproximativ 78 milioane lei experţii Băncii Europene de Investiţii şi cei ai Ministerului Sănătăţii vor asigura asistenţă tehnică pe parcursul derulării proiectului.

“Aşteptăm de peste 10 ani vestea finanţării Spitalului Regional de Urgenţă. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene au semnat finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă de la Iaşi, de la Craiova şi de la Cluj. Noi, Iaşiul, am fost primii care am avut absolut tot proiectul finalizat, toate datele tehnico-economice aprobate de guvern şi am putea spune că de astăzi încep paşii pentru a pregăti caietul de sarcini pentru licitaţie, proiectul pentru construcţia spitalului. Acum, am putea spune că am intrat în plin cu plugul pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi. În exerciţiul financiar 2014 – 2020, pentru Spitalul Regional de Urgenţă, pe fondurile europene s-a prins doar o sumă de 50 de milioane de euro. Cu aceşti bani se va proiecta spitalul, va fi faza de proiecţie şi de fezabilitate şi celelalte lucrări, urmând ca din exerciţiul financiar 2020-2027 să fie partea de construcţie, partea de finanţare a construcţiei spitalului. Spitalul va fi finalizat în 2023-2024. Ne bucurăm că în sfârşit încep lucrurile să fie demarate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. AGERPRES