Preşedintele CJ Brăila vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă

bunea_stancu1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat public că vrea să angajeze 50 de doctori tineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, motiv pentru care a început tratativele cu mai multe spitale din Bucureşti.

“Trebuie să aducem în continuare medici tineri la Spitalul Judeţean pe Terapie Intensivă, Neurochirurgie, ORL şi alte secţii unde personalul medical este deficitar. Trebuie să aducem chirurgi tineri de calitate, dar vor veni şi medici cu experienţă, profesori universitari, iar secţia de chirurgie va deveni secţie clinică. În total sunt 50 de medici foarte buni, de la Spitalul Universitar, de la Fundeni şi din alte spitale, care vor veni la Brăila”, a declarat Stancu.

Preşedintele CJ Brăila a mai spus că a primit acordul de principiu pentru a investi în amenajarea unor locuinţe de serviciu destinate medicilor tineri care se vor angaja la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, cu condiţia să încheie un contract cu spitalul pe o perioadă de 10 ani.
“Avem lângă Spitalul Judeţean două cămine de nefamilişti şi vrem să facem acolo locuinţe de serviciu pentru medici. Vom face garsoniere sau apartamente cu două-trei camere. Acum avem în Brăila peste 50 de medici tineri, pe care îi găzduim în apartamente pe care le plăteşte spitalul. După ce terminăm acest proiect, Consiliul Judeţean le va pune la dispoziţie locuinţe de serviciu cu tot ceea ce trebuie să aibă în casă”, a declarat Stancu. AGERPRES