Preşedintele CJ Brăila: Directorii instituţiei au salarii foarte bune, nu era cazul să fie majorate

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat, într-o conferinţă de presă, că directorii instituţiei au salarii ”foarte bune” şi nu era cazul ca acestea să fie majorate cu 10%, aşa cum ei au solicitat. Iulian Chiriac a precizat că şi-a dorit ca bugetul de salarii să nu crească foarte mult, iar raportul salarial între un debutant şi un funcţionar superior să fie de unu la patru.

Dacă măream foarte mult, directorii ajungeau la salarii de vicepreşedinte. Mie mi s-au părut, comparativ cu privatul, nişte salarii foarte bune. Eu cred că domnii directori au salariile foarte bune, şi le-au asumat, nu cred că mai aveau nevoie de o creştere de salarii. Ele pot fi reglate în următoarele etape cu Legea salarizării, în momentul când vor creşte, vor creşte şi la ei“, a declarat preşedintele CJ.

Potrivit lui Chiriac, salariile de bază ale directorilor din CJ sunt de 9.585 lei pentru directorii executivi şi de 8.700 lei, pentru directorii executivi adjuncţi. La aceste sume se adaugă un spor de 15%, ceea ce înseamnă că salariu cel mai mic al unui şef de serviciu ajunge la 6.000 lei net.

Reprezentantul administraţiei judeţene a precizat că directorii din CJ ar fi dorit să se facă o creştere a tuturor salariilor cu 10%, iar un calcul simplu arată că un director, care are acum 10.000 lei va avea o creştere de 1.000 lei, iar un funcţionar public debutant, care are salariul de 2.500 lei, va avea o creştere de 250 de lei. “Cum credeţi dumneavoastră că era predictibilă şi obrăzată această creştere de 10%, când un director câştigă 1.000 lei în plus la salariu, iar un funcţionar mai mic, debutant sau principal, câştigă 250 de lei?”, a completat Chiriac. AGERPRES