Preşedintele CJ Brăila: Alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot uninominal e o decizie cu dublu tăiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, consideră că OUG prin care preşedinţilor de CJ vor fi aleşi prin vot uninominal este o măsură cu dublu tăiş. “Eu nu am fost unul dintre semnatarii Uniunii Consiliilor Judeţene pentru votul uninominal la preşedinţia CJ, sub nicio formă. Eu spun că este o decizie cu dublu tăiş”, a declarat Chiriac, în conferinţă de presă.

Şeful CJ Brăila a mai spus că el este adeptul lucrului în echipă, fiindcă “degeaba preşedintele CJ va fi ales uninominal, dacă în spatele lui n-are o echipă competitivă”. “Chiar dacă este ales din rândul consilierilor, chiar dacă este ales uninominal, fără să aibă în spate o echipă care se gândeşte la binele locuitorilor judeţului Brăila, nu vom face absolut nimic. Eu mai cred că trebuie făcută o triere mult mai bună a calităţii oamenilor care vor intra în viitoarele consilii locale şi judeţene”, a completat Chiriac.

Guvernul a aprobat, luna aceasta, un proiect de OUG care prevede modificarea modului de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, ei urmând să fie aleşi, începând cu 2020, prin vot uninominal, revenindu-se astfel la modalitatea de alegere valabilă în perioada 2008-2016. AGERPRES