Premierul Victor Ponta promite că Guvernul va achita datoria către Primăria Capitalei

arena_nationala1.jpgPremierul Victor Ponta a declarat luni ca Guvernul va plăti anul viitor o mare parte din datoria către Primăria Capitalei pentru lucrările de la Arena Naţională.

“Eu sper ca în 2013 să plătim cea mai mare parte a datoriei, pentru că e corect. Aşa s-a angajat Guvernul României. Nu vorbim de guvernul ăsta, vorbim de guvern în general. Primăria şi-a făcut treaba şi în continuare spune că Arena Naţională este una din marile realizări din ultimii ani. La fel va fi şi Sala Polivalentă de care avem foarte mare nevoie”, a afirmat Ponta, la inaugurarea străpungerii Doamna Ghica – Bd. Chişinău.

El a mai spus că primul pas important este să recunoşti că ai o datorie. “Am venit să o recunosc şi încet, încet o şi plătim. Din păcate anul ăsta nu au fost banii trecuţi (n.r. – în buget)”, a mai precizat premierul.

În context, primarul general Sorin Oprescu a declarat că datoria guvernului este de 300 milioane lei. “Doar că suntem noi simpatici, pentru că trebuie să dea mai mult. Dacă dau 300 milioane de lei ne-am încheiat socotelile cu stadionul definitiv. Am auzit şi pe vremea lui Tăriceanu şi pe vremea lui Boc, sper să le ducă la îndeplinire domnul prim-ministru”, a spus Oprescu.

Primarul general Sorin Oprescu, împreună cu primul ministru Victor Ponta, au participat luni la inaugurarea străpungerii Doamna Ghica – Bd. Chişinău. Această arteră va fluidiza circulaţia în partea de nord est a Capitalei. AGERPRES