Prefectura Suceava a castigat procesul cu Consiliul Judetean

Prefectura Suceava a obtinut o hotarare definitiva in procesul prin care a contestat Regulamentul de functionare al Consiliului Judetean Suceava, pe motiv ca presedintele institutiei primeste mai multe atributii decat prevede legislatia.
Curtea de Apel Suceava a respins recursul CJ Suceava la solutia pronuntata de Tribunal, care admisese cererea Prefecturii de eliminare a trei paragrafe dintr-un articol al Regulamentului de functionare a CJ Suceava, a declarat prefectul de Suceava Orest Onofrei.

Prefectul a spus ca, in urma acestei hotarari judecatoresti definitive, din Regulamentul de functionare al CJ Suceava vor fi eliminate prevederile prin care presedintele CJ primeste ca atributii aprobarea, potrivit legii, la propunerea vicepresedintelui de resort, a studiilor de fezabilitate, a planurilor urbanistice si a documentatiilor tehnico-economice ale investitiilor a caror finantare se asigura din bugetul judetului, pentru investitiile proprii.

Totodata, au fost eliminate prevederi prin care presedintele CJ numeste si elibereaza din functie conducatorii institutiilor, serviciilor publice si agentilor economici de sub autoritatea CJ si aplica, daca este cazul, sanctiuni disciplinare, precum si cele privind numirea si eliberarea din functie a membrilor consiliilor de administratie la agentii economici si institutiile de sub autoritatea CJ, cat si unii membrii ai organismelor de conducere din cadrul altor unitati, ca reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice judetene. Conducerea Prefecturii Suceava a apreciat ca aceste atributii trebuie sa revina plenului Consiliului Judetean, si nu sa fie delegate presedintelui acestuia.

“Noi consideram ca presedintelui Consiliului Judetean nu i se pot delega atributii care revin, potrivit Legii administratiei publice locale, exclusiv plenului Consiliului Judetean. Nu cred ca e corect ca presedintele sa aiba mai multe atributii decat cele oferite prin lege. Nu e normal sa fie nici mai multe si nici mai putine