Prefectura județului Tulcea cere Guvernului 1,35 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii comunale afectate de ploi

strada.jpgPrefectura judeţului Tulcea a solicitat Guvernului 1,35 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii stradale din cinci comune afectate de ploile torenţiale din ultima perioadă.

Subprefectul judeţului Tulcea, Corvin Bangu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că cele mai mari probleme s-au înregistrat în comuna Beştepe, unde a fost afectată reţeaua stradală pe o lungime de patru kilometri, precum şi drumul comunal pe o lungime de 150 de metri.

“La Somova, reţeaua stradală a fost afectată pe o lungime de 1,5 kilometri, dar s-au constatat prejudicii şi la un podeţ. La Topolog, ploile au deteriorat doi kilometri din reţeaua stradală şi un podeţ, alte comune afectate fiind Cerna, Turcoaia şi Valea Nucarilor”, a precizat subprefectul Corvin Bangu.
Acesta a mai spus că în urma ploilor torenţiale de la finele săptămânii trecute, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta au intervenit în localitatea Sabangia, comuna Sarichioi.
“Pentru refacerea infrastructurii stradale s-a întocmit un proiect de hotărâre de Guvern prin care solicităm alocarea a 1,35 de milioane de lei”, a menţionat subprefectul Corvin Bangu.

De altfel, judeţul Tulcea a solicitat şi în urmă cu aproape o lună alocarea a 2,914 milioane de lei pentru acţiunile preventive derulate timp de o lună de către autorităţile locale în vederea combaterii efectelor creşterii debitului Dunării, însă până în momentul de faţă proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de autorităţile centrale.

“Comisia de evaluare a pagubelor a constatat că în perioada respectivă au fost inundate 16 de hectare de teren agricol la Nufăru şi Ilganii de Jos. Este adevărat că ni s-a raportat că la Maliuc au fost inundate 800 de hectare, dar era vorba de islazul comunal, iar în cazul acesta nu putem vorbi de prejudicii”, a precizat subprefectul judeţului Tulcea.

În perioada mai-iunie, mai multe judeţe din estul României s-au confruntat cu probleme cauzate de cotele ridicate ale Dunării, debitul maxim al fluviului fiind în perioada respectivă, la Isaccea, de peste 14.000 de metri cubi pe secundă, în condiţiile în care marţi debitul Dunării în acelaşi punct este de 5.400 de metri cubi pe secundă. AGERPRES