Prefectura judeţului Buzău are de rezolvat aproape 1000 de dosare de retrocedare a terenurilor agricole

Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău are de rezolvat aproape 1000 de dosare de retrocedare a unor terenurilor agricole cu sentinţe definitive şi irevocabile, dintre care, în circa 100 de cazuri, sunt calculate şi penalităţi de întârziere, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, prefectul Carmen Ichim.

Prefectura va sancţiona Comisiile locale de retrocedare a terenurilor care refuză să aplice aceste hotărâri judecătoreşti şi va trece la identificarea tuturor terenurilor agricole disponibile pentru a pune în posesie pe cei care au obţinut în instanţă acest drept“, a afirmat Carmen Ichim.

Totodată, ea declarat că va demisiona din funcţie dacă nu se va modifica legislaţia în domeniu.

“Un procent de 70 la sută din hotărârile judecătoreşti pot fi puse în aplicare, dar celelalte prevăd retrocedări din domeniul public al statului, unele cu certificate false sau cu drepturi mai mari decât aveau de dobândit”, a spus Ichim.

Prefectul a mai spus că “se încearcă blocarea conturilor Instituţiei Prefectului, în condiţiile în care Comisia de aplicare a legilor fondului funciar şi Prefectura sunt două entităţi distincte” şi a făcut referire inclusiv la pericolul de a i “se pune poprire pe salariu”. AGERPRES