Prefectul suspendat de Iasi se considera manipulat si intoxicat

prisacaru_radu.jpgPrefectul suspendat al judetului Iasi, Radu Prisacaru, apreciaza ca, alaturi de opinia publica, a fost victima unei actiuni de manipulare si intoxicare.
“Am fost cu totii supusi unor actiuni de manipulare si intoxicare a opiniei publice! Cei care au facut toate acestea sunt bine pregatiti, pentru ca au lucrat in sfera vechii securitati”, afirma prefectul suspendat.

Ca argument, fostul liberal sustine ca printre manipulari se afla flagrantul atipic organizat de DNA Bucuresti, la sfarsitul lunii august: “Nu a existat nici un flagrant, totul a fost bine pus la punct de cei care aveau nevoie de acest denunt. Aceasta manipulare a inceput cu ridicarea mea din biroul de la Prefectura si a continuat cu plimbarea prin institutie cu catusele pe mana, in vazul tuturor iesenilor”, afirma demnitarul suspendat, prin intermediul unui comunicat remis institutiilor media.

In acelasi comunicat se mentioneaza ca pretul de 600.000 de euro, declarat de denuntator si preluat ca atare de DNA, este tot o metoda de manipulare, intrucat, de curand, expertul DNA a comunicat un pret de 0,63 euro/mp, adica in total 19.000 euro, pentru cele trei ha teren despre care se spune ca le-ar fi pretins drept mita.

“Nici acest pret nu reprezinta realitatea. Expertiza a fost facuta din birou, in fata unui ziar si a doua oferte gasite pe internet. Acestea sunt actele care dovedesc preturile, in viziunea expertului”, sustine prefectul suspendat. In opinia acestuia, seria manipularilor si intoxicarilor a continuat cu discutia despre terenul din localitatea Miroslava, care s-a purtat in biroul prefectului. Prisacaru sustine ca, in realitate, discutia a avut loc de pe telefonul sau, pe telefonul directorului ADS Iasi, Flavius Ionita. “Cel care a vorbit la telefonul meu si care facea lobby pentru un amplasament mai bun era subprefectul Leonte. Eu am intervenit si i-am cerut domnului Ionita sa respecte legea. Dovada se afla la DNA, in inregistrarile convorbirilor noastre”, mai declara Radu Prisacaru.

Prefectul suspendat considera ca printre cele mai grave manipulari se afla comunicarea reprezentantilor Prefecturii Iasi a doar unei parti din dosarul “Forna”, catre DNA. Radu Prisacaru sustine ca aceste acte lipsa au fost depuse la dosar chiar de el, pe 1 noiembrie. De asemenea, Prisacaru afirma ca aceste materiale vor fi prezentate in cursul saptamanii viitoare, cand va organiza o conferinta de presa. Tot atunci, a promis prefectul suspendat, vor fi anuntati si cei pe care ii considera ca sunt vinovati.