Prefectul judeţului Buzău este nemulţumit de activitatea firmelor de deszăpezire

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a menţionat, într-o conferinţă de presă, că deşi în zonă a fost “doar o avertizare de iarnă şi nu o iarnă propriu-zisă”, firmele de deszăpezire care acţionează pe drumurile judeţene au dovedit că “fie nu au utilajele necesare, fie au un management prost al deszăpezirii”.

“Prin ordin al prefectului s-au stabilit comisiile pentru verificarea celor cinci firme de deszăpezire care acţionează pe şase tronsoane de drum judeţean, începând de astăzi acestea vor verifica dacă acestea au mijloacele tehnice asigurate prin contractul încheiat cu CJ, dacă sunt funcţionale şi dacă au capacitatea necesară”, a declarat prefectul judeţului Buzău.

Potrivit sursei citate, la sfârşitul săptămânii trecute, în comuna Amaru, un autobuz cu 30 de pasageri şi mai multe autoturisme au rămas înzăpezite aproape trei ore. “S-a intervenit greu, s-a stat aproape trei ore şi a fost nevoie ca Primăria Amaru să intervină cu un utilaj propriu să-i scoată pe oameni din zăpadă”, a atenţionat prefectul. AGERPRES