Prefectul judeţului Braşov și- a prezentat raportul de activitate pentru anul 2016

Prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a prezentat, într-o conferinţă de presă, raportul de activitate pe 2016, subliniind că “implicarea sa a avut impact atât la nivel instituţional, cât şi în ceea ce priveşte relaţia cu cetăţenii Braşovului”.

Activitatea pe care am desfăşurat-o în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Braşov a fost o adevărată provocare. Consider că implicarea mea a avut un impact atât la nivel instituţional, cât şi în ceea ce priveşte relaţia cu cetăţenii judeţului. Am pus preţ pe responsabilitate, profesionalism, obiectivitate şi implicare, fapt ce a dus la realizarea unor proiecte de succes cu rezultate certe, pe măsura aşteptărilor, cu efecte pe termen lung“, a punctat prefectul.

Referindu-se la proiectele majore pe care şi le-a propus şi realizat, Ciprian Băncilă a amintit realizarea site-ului special al Instituţiei Prefectului, accesibil persoanelor cu dizabilităţi de vedere, o premieră la nivel naţional în Instituţiile Prefectului, şi realizarea sistemului de ticketing în două servicii din subordinea Prefecturii, respectiv Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Băncilă a menţionat că în 2016 a gestionat un cod roşu de inundaţii pe pârâul Homorod-Ciucaş, în localitatea Dumbrăviţa, şi a coordonat acţiunile autorităţilor judeţene în cazul microbuzului răsturnat pe DN13, în zona Perşani, în care se aflau peste 20 de copii, caz în care s-a activat planul roşu de intervenţie.

Încheierea de parteneriate cu Universitatea “Transilvania”, prin care studenţii au posibilitatea să facă practică în instituţiile publice, dar şi cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, gestionarea situaţiei în care un urs a atacat locuitori din Braşov în repetate rânduri, dar şi implicarea în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa cetăţenilor – o prioritate în activitatea sa, au fost alte etape ale activităţii desfăşurate anul trecut.

Aşa cum am declarat de la momentul învestirii, am susţinut proiectele de anvergură pentru dezvoltarea judeţului, din care amintesc rezolvarea situaţiei juridice şi promovarea actului normativ privind proiectul aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, pentru care am participat la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, dar şi proiectul pentru construirea unui spital regional, sens în care, alături de reprezentanţii administraţiei locale, am promovat un proiect de act normativ pentru obţinerea terenului necesar construcţiei“, a mai afirmat prefectul.

Referitor la ceea ce ar fi vrut să realizeze şi nu a reuşit, Băncilă a spus că ar fi dorit să facă mai multe investiţii atât în ceea ce priveşte Prefectura, dar şi la alte instituţii din subordinea acesteia.

Ciprian Băncilă este prefect al judeţului Braşov din luna martie 2016. Înainte de a fi numit în funcţie, acesta a fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov. AGERPRES