Prefectul de Timis avertizeaza ca judetul se afla la sfarsitul unei perioade de crestere economica

Migrarea fortei de munca din Timis in strainatate, dar si lipsa de locuinte sociale pentru muncitori pot avea efecte dezastruoase pentru economia judetului.
Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a afirmat ca judetul se afla la finele unei perioade de crestere economica si exista riscul sa inceapa un proces de scadere economica. Reprezentantului Guvernului in teritoriu a ajuns la aceasta concluzie dupa o intalnire pe care a avut-o recent cu marii investitori din zona.

“Una dintre principalele probleme cu care se confrunta investitorii o reprezinta lipsa fortei de munca, urmata de birocratia excesiva, cooperarea destul de dificila cu administratia locala in ceea ce priveste utilitatile si calitatea absolventilor sistemului de invatamant”, a spus prefectul.

In aceeasi ordine de idei, Draganescu a remarcat ca pe fondul crizei de mana de lucru patronii nici nu mai impun limite de varsta sau baremuri de studiu la angajare.

Pe de alta parte, investitorii i s-au plans prefectului si de faptul ca muncitorii nu sunt prea dornici sa lucreze. Un exemplu in acest sens este in zona Nadrag unde, din 300 de someri, numai 10% au acceptat sa se angajeze.

In ceea ce priveste reducerea birocratiei, Ovidiu Draganescu a anuntat ca va avea o discutie pe aceasta tema cu ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Prefectul va continua seria intalnirilor cu investitorii si cu autoritatile pentru identificarea de solutii.