Prefectul de Prahova nemultumit de lipsa de comunicare cu deconcentratele

oprea_radu.jpgPrefectul judetului Prahova, Radu Oprea, este nemultumit de lipsa de comunicare a unor institutii deconcentrate aflate in subordine. Acesta sustine ca din lipsa comunicarii cu unele deconcentrate nu au putut fi transmise catre Guvern sintezele lunare privind situatia economico-sociala din judet.

“Comunicarea este intotdeuna o chestiune de reciprocitate, poate ca este si vina Institutiei prefectului, dar si vina institutiilor deconcentrate, unul din obiectivele principale fiind imbunatatirea comunicarii intre institutiile din judetul Prahova pentru intocmirea rapoartelor de sinteza comune pe care le transmitem catre Guvern”, a precizat Oprea, miercuri, dupa sedinta Colegiului prefectural.

Tema dezbaterii din sedinta Colegiului prefectural a fost concediul de 10 zile fara plata, sefii de deconcentrate fiind solicitati sa gasesca solutii pentru a nu fi afectata activitatea acestor institutii. Corneliu Buzu, director coordonator adjunct al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor a declarat ca nu va putea aplica aceasta prevedere pentru ca in luna decembrie trebuie format comandamentul pentru verificari in zona montana si in anii trecuti au apelat la inspectori din alte judete pentru a fi ajutati si, in consecinta, nu pot trimite inspectorii acasa. Directorul Directiei Sanitar- Veterinare, Viorel Bogdan a afirmat ca este in aceeasi situatie, pentru ca in luna decembrie incepe taierea porcilor si trebuie analizate probele de laborator, fiind nevoie de intregul personal.

O problema deosebita este la Directia de Sanatate Publica (DSP), directorul Cornel Vintilescu precizand ca institutia deja inregistreaza un deficit de 115.000 lei la salariile din luna august si este posibil ca sa nu dispuna de fonduri suficiente pentru plata salariilor din lunile noiembrie si decembrie, iar in aceste conditii nu poate trimite oamenii in concediu neplatit.In plus DSP se confrunta cu o lipsa de personal in randul cadrelor medicale.