Prefectul de Iasi vrea mai putine taxe speciale

paduraru_nicu.jpgPrefectul delegat al judetului Iasi, Nicusor Paduraru, ii cere primarului municipiului resedinta de judet sa renunte la o parte din taxele locale, considerand ca “acestea sunt aberante”.
Nicusor Paduraru a afirmat ca ii cere astfel primarului Gheorghe Nichita sa renunte la aceste taxe “inutile”, asa cum a procedat si in urma cu doua luni, cand a renuntat la taxa de cultura, taxa pentru cainii comunitari si taxa de pom. Doua dintre taxele la care municipalitatea ar trebui sa renunte sunt cele platite de persoanele care isi ridica locuinte pe versanti sau cele care fac referire la accesul anumitor autovehicule pe strazile inguste.

Paduraru a motivat ca intentia sa este intemeiata intrucat niciuna dintre taxe nu corespunde unui oras european. Mai mult, prefectul delegat a afirmat ca si-a propus sa atace in contenciosul administrativ alte taxe speciale. “Am demarat o procedura prealabila pentru sase grupe de taxe speciale. Am solicitat o ultima verificare, care urmeaza sa ne parvina in forma finala”, a spus Nicusor Paduraru.