Prefectul de Iaşi îl cheamă în instanţă pe primarul din Târgu Frumos

Prefectul interimar Dragomir Sava Tomaşeschi a înaintat, în contencios administrativ, o acţiune împotriva primarului oraşului Târgu Frumos, Gheorghe Tătaru, pentru a anula contractul prin care acesta îi concesionează fiului său un teren.

“Prin Contractul de concesiune nr.3031/23.08.2004 Primăria Târgu Frumos, reprezentată legal prin primarul Gheorghe Tătaru, a concesionat fiului său, Sergiu Tătaru, suprafaţa de 25 metri pătraţi teren situat în oraş, pentru o perioadă de 25 de ani (…) Aşadar, în situaţia enunţată sancţiunea care intervine este nulitatea absolută a actului juridic încheiat, sancţiune care lipseşte actul juridic de efectele contrarii normelor juridice pentru încheierea sa valabilă”, a declarat, luni, presei prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi.

Reprezentantul guvernului în teritoriu susţine că acţiunea sa în instanţă este justificată. În acest sens el invocă mai multe articole şi prevederi din actuala legislaţie. De cealaltă parte, primarul Gheorghe Tătaru susţine că nu a fost încălcată nicio lege atunci când fiul său a solicitat concesionarea unui teren în oraş, pentru deschiderea unui bar cu terasă.


“Nu am primit nicio informaţie oficială în acest sens. Nu cunosc despre este vorba. În primul rând, nu fac eu treaba asta (concesionarea – n.r), ci consiliul local. Nu înţeleg de unde şi de ce această preocupare atât de minoră după atâta timp. Probabil că sunt nişte interese politice la mijloc”, a declarat pentru AGERPRES primarul Gheorghe Tătaru. AGERPRES