Prefectul de Harghita face apel la îmbunătăţirea condiţiilor în şcolile din judeţ

Prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean ca, împreună cu Consiliul Judeţean, să facă o radiografiere a unităţilor de învăţământ care continuă să se confrunte cu lipsa unor dotări şi a făcut apel la primari să manifeste interes pentru îmbunătăţirea condiţiilor din acestea.

Prefectul a declarat presei că se referă la şcolile care au încă toalete în curte, în judeţ fiind zece astfel de situaţii, la cele în care uşile sunt sparte, geamurile nu sunt corespunzătoare sau în care lipseşte gardul împrejmuitor.

Jean-Adrian Andrei a făcut referire la un program amplu, intitulat “Clacă în folosul copiilor noştri”, derulat în trecut de Consiliul Judeţean Harghita, prin care s-au realizat lucrări în unităţile de învăţământ, folosindu-se munca voluntară.

“Este inacceptabil că şi astăzi discutăm despre disfuncţionalităţi şi lipsa de interes a autorităţilor publice locale de a gestiona aşa cum trebuie unităţile aflate în subordine şi de a crea condiţii pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ harghitean. A fost o perioadă când s-a înţeles acest lucru, iar CJ, împreună cu primăriile şi părinţii, prin acel program ‘Claca’, a reuşit, printr-un efort comun, reabilitarea mai multor clădiri şi spaţii şcolare. De aceea, o dată cu încălzirea vremii, există premisele continuării unor astfel de demersuri, care să vină în sprijinul copiilor noştri, care nu au nicio vină că nu au asigurate condiţiile necesare unui optim proces educaţional”, a declarat Jean-Adrian Andrei.

Acesta a făcut un apel şi către structurile MAI să manifeste în continuare interes pentru asigurarea siguranţei în unităţile de învăţământ şi zonele adiacente şi pentru prevenirea faptelor antisociale. “Avem cadre didactice de excepţie, elevi performanţi şi cred că suntem direct răspunzători de crearea condiţiilor pentru ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii”, a conchis prefectul Harghitei. AGERPRES