Prefectul de Harghita dispune controale pentru verificarea modului de furnizare a produselor lactate şi de panificaţie în şcoli

Prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, a dispus, printr-un ordin, continuarea verificărilor privind furnizarea produselor lactate şi de panificaţie în unităţile de învăţământ. Prefectul a declarat că în anumite localităţi vechiul contract încheiat între Consiliul Judeţean Harghita şi o firmă din Turda, care furniza produse de panificaţie, a fost reziliat, iar noua licitaţie a fost câştigată de alte două firme, motiv pentru care se impune monitorizarea în continuare a furnizării produselor şi luarea unor măsuri, dacă se constată deficienţe.

“Am dispus instituţiilor cu atribuţii de control în aplicarea acestui program să contribuie la perfectarea unui caiet de sarcini, pentru licitaţiile viitoare din anul şcolar 2019-2020, în sensul îndeplinirii tuturor condiţiilor de către furnizori sau distribuitori, pentru a evita apariţia unor probleme similare celor înegistrate până acum. (…) Mai mult, am dispus ca fiecare instituţie cu atribuţii de control, să întocmească, până la data de 5 a lunii viitoare, informări care să conţină constatările şi măsurile întreprinse”, a precizat prefectul Jean-Adrian Andrei.

Problemele privind calitatea cornurilor livrate îm şcolile din Harghita au fost semnalate în nenumărate rânduri, firma din Turda fiind amendată de mai multe ori de inspectorii pentru protecţia consumatorilor din judeţ.

Situaţia a fost semnalată în mai multe şedinţe ale Colegiului Prefectural de către preşedintele CJ Harghita şi a fost discutată şi în grupul de lucru privind siguranţa în şcoli, autorităţile judeţene având mai multe întâlniri cu reprezentanţii firmei în cauză.

Consiliul Judeţean a reziliat contractul de furnizare pentru mai multe localităţi din judeţ, dar firma respectivă continuă să distribuite produse de panificaţie în alte localităţi, unde nu s-au îndeplinit condiţiile rezilierii conctractului.

De asemenea, există informaţii că una dintre firmele câştigătoare a noii licitaţii urmează acum o procedură de subcontractare chiar cu societatea cu care s-a reziliat vechiul contract, din cauza calităţii necorespunzătoare a produselor. AGERPRES