Prefectul de Constanţa a atacat în contencios referendumul aprobat de Consiliul Judeţean

palaz claudiu.jpgPrefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind referendumul pentru reorganizarea teritorial administrativă, care ar fi trebuit să aibă loc pe 17 iulie.

“Am atacat în contencios hotărârea pentru că preşedintele CJ Constanţa vrea să promoveze obiective de interes naţional la nivel judeţean. Nu are calitatea să promoveze această hotărâre. E ceva irealizabil. Nu mai e timp să ne jucăm cu problemele judeţului”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Palaz.

În replică, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a anunţat că, în acest context, instituţia pe care o reprezintă a decis amânarea datei referendumului local, în conformitate cu prevederile art. 4 din HCJ 179/2011, adică după trecerea a cel puţin 20 de zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii instanţei de judecată.

“Asigurăm cetăţenii judeţului Constanţa că le vom reprezenta cu conştiinciozitate drepturile în faţa instanţei de judecată pentru a le putea oferi dreptul legal de exprimare privind viitorul lor şi al copiiilor lor, respectiv viitorul judeţului Constanţa”, a afirmat Moldovanu. CJ Constanţa a aprobat, miercuri, în lipsa consilierilor PDL, organizarea, pe 17 iulie, a unui referendum cu privire la reorganizarea administrativ-teritorială. AGERPRES