Prefectul de Bistrita-Nasaud este chemat in instanta pentru abuz in serviciu

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ioan Szilagyi, este chemat in instanta de 11 membri ai Partidului Social Democrat pentru abuz in serviciu.
Cei 11 sunt supleantii aflati pe lista de consilieri judeteni ai PSD, care au luat locul reprezentantilor PD si PNL, dupa demisia acestora din consiliu. Initial, plangerea penala ar fi trebuit semnata de toti cei 12 social-democrati care au fost numiti consilieri judeteni in locul demisionarilor, dar fostul viceprimar al Bistritei, Ioan Georgiu, a refuzat sa se alature colegilor sai.

Reclamantii sustin ca prefectul a comis un abuz in serviciu cand a atacat in contencios hotararile Consiliului Judetean, prin care s-a constatat demisia liberalilor si a democratilor, iar acestia au fost inlocuiti cu supleanti de pe lista PSD, partid care a obtinut cel mai mare numar de consilieri la alegerile din 2004.

Ioan Szilagyi a preferat sa nu comenteze gestul social-democratilor. “Nu trebuia sa ma actioneze pe mine in judecata, ci pe Marinescu (presedintele CJ Bistrita-Nasaud – n.r.), pentru ca din cauza lui se intarzie procesul”, a spus Szilagyi. Situatia creata la nivelul CJ a dus, pana acum, la declansarea a trei procese, doua impotriva CJ, intentate de prefectura si Alianta D.A., si unul impotriva prefectului, initiat de supleantii PSD.