Prefectul de Arad a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

bibart laurentiu calin.jpgPrefectul Laurenţiu Călin Bibarţ, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a convocat, marţi, o întâlnire a acestui organism, la solicitarea reprezentanţilor ISU Arad, în contextul numărului foarte mare al incendiilor de vegetaţie uscată.

“Am decis convocarea membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a numărului îngrijorător de mare al incendiilor de vegetaţie înregistrate în ultima perioadă.
Astfel, în intervalul 16 – 20 martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Arad a intervenit la nu mai puţin de 110 incendii de vegetaţie uscată în zona localităţilor Gurahonţ, Sebiş şi pe Valea Mureşului”, a declarat prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii ISU Arad au cerut sprijin pentru a putea interveni eficient pe toată raza judeţului. În cadrul întrunirii de marţi, membrii CJSU au luat hotărârea ca toate Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă, care au în dotare autospeciale de stingere, să acţioneze şi în alte unităţi administrativ teritoriale decât cele proprii la solicitarea ISU Arad.

Totodată, reprezentanţii ISU Arad, în colaborare cu cei ai APIA şi ai Gărzii de Mediu, vor efectua controale în zonele unde s-au efectuat intervenţii la vegetaţie, existând riscul unor amenzi sau retragerea subvenţiei la hectar. “De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au solicitat secţiilor de poliţie rurală să fie informaţi şefii de asociaţii agricole şi persoanele deţinătoare de suprafeţe mari de terenuri agricole cu privire la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia curăţării terenurilor în vederea înfiinţării de noi culturi”, a mai adăugat prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ. AGERPRES