Prefecţii de Neamţ şi Suceava au decis salubrizarea râului Bistriţa până la sfârşitul lunii martie

Prefecţii judeţelor Suceava şi Neamţ, Constantin Harasim, respectiv Niculina Dobrilă, s-au întâlnit marţi, la Crucea, pentru a analiza starea de salubrizare a râului Bistriţa, aceştia concluzionând că acţiunea de curăţare trebuie finalizată până la sfârşitul lunii martie.

Potrivit unui comunicat remis de biroul de presă al Prefecturii Suceava, cei doi prefecţi şi subprefectul de Suceava, Ionuţ Creţuleac, s-au întâlnit la sediul primăriei din localitatea Crucea, împreună cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale “Apele Române” şi ai Gărzii de Mediu, au analizat starea de salubrizare a râului Bistriţa şi au stabilit măsuri comune pentru îmbunătăţirea stării mediului în această zonă.

Aceeaşi sursă menţionează că scopul principal al discuţiilor a fost acela de a preveni ajungerea, în special a PET-urilor, dar şi a altor deşeuri, în lacul de acumulare de la Bicaz. Totodată, s-a vizionat şi tronsonul Broşteni-Zugreni, iar în urma dezbaterilor s-a concluzionat ca salubrizarea râului Bistriţa să se încheie la sfârşitul lunii martie. AGERPRES