Potrivit UNCJR, Codul administrativ va eficientiza administraţia publică

Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) a salutat aprobarea Codului administrativ de către Parlament, precizând că au fost introduse reglementări “mai clare”, care să eficientizeze activitatea administraţiei în relaţia cu cetăţenii, dar şi să responsabilizeze mai mult funcţionarii publici.

“Mă bucură faptul că expertiza colegilor noştri din Consiliile judeţene din România a fost pusă în practică, iar mare parte din propunerile UNCJR au fost luate în calcul şi se regăsesc în varianta finală a Codului administrativ. Este îmbucurător faptul că administraţia publică are, în final, un instrument de lucru care reglementează activitatea în administraţia publică şi centrală şi care a fost cerut de către cei care lucrează în administraţie de foarte mult timp”, a declarat preşedintele UNCJR, Marian Oprişan.

Conform sursei citate, prevederile Codului administrativ vor clarifica statutul unor funcţii publice, precum cele de prefect sau director/director executiv din cadrul serviciilor publice deconcentrate. “Mă bucur că aceste propuneri ale UNCJR se regăsesc în prevederile Codului administrativ, dar şi că ele au fost acceptate şi de partenerii noştri de dialog din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România şi de Asociaţia Comunelor din România. Iată că, după mai bine de 20 de ani de aşteptare, administraţia publică din România are un Cod administrativ, o lege atât de necesară cu care să operăm în beneficiul cetăţenilor şi al comunităţilor”, a afirmat Oprişan. AGERPRES