Plângere penală a CJ Mureş pentru posibile infracţiuni care au condus la suspendarea curselor de pe Aeroportul Transilvania

Consiliul Judeţean Mureş a anunţat că în urma concluziilor formulate de comisia constituită pentru stabilirea cauzelor care au dus la suspendarea curselor de pasageri de pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, a fost depusă o plângere penală întrucât există cinci suspiciuni de încălcare a legislaţiei penale.

Starea de fapt constatată ne-a determinat să sesizăm organele de cercetare penală, motiv pentru care Consiliul Judeţean Mureş a înaintat autorităţilor competente toate documentele din care rezultă posibile încălcări ale legii, aceste autorităţi fiind singurele în măsură să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia. Aeroportul Transilvania este prioritatea zero a Consiliului Judeţean Mureş şi vom face tot ce depinde de noi pentru ca problemele actuale să fie depăşite şi locuitorii din judeţul Mureş, şi nu numai, să beneficieze de un Aeroport la cele mai înalte standarde“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, fără a preciza vreun nume.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Mureş, comisia desemnată de preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, pentru a analiza cauzele care au dus la suspendarea curselor de pasageri de pe Aeroportul Transilvania a identificat, în 5 situaţii, “indicii cu privire la săvârşirea unor fapte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni”.

“Prin urmare, atât Raportul, cât şi Nota întocmită de Serviciul juridic, au fost comunicate organelor de cercetare penală, respectiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.) cu solicitarea de a proceda la cercetarea faptelor, încadrarea juridică a acestora, identificarea şi tragerea la răspundere a făptuitorilor (…) Pentru evitarea periclitării rezultatului cercetărilor, precum şi protejarea intereselor legitime atât ale Regiei, cât şi ale posibilelor părţi implicate, supuse acestor cercetări, aspectele cuprinse în aceste documente nu vor fi făcute publice”, se arată în comunicatul CJ Mureş.

Instituţia a menţionat că, în paralel, a iniţiat demersurile pe care le implică atribuirea contractului de achiziţie publică de lucrări având ca obiect refacerea pistei aeroportului, documentaţia de atribuire fiind transmisă Autorităţii Naţionale de Achiziţii Publice.

În luna noiembrie 2016, singurul operator low-cost care folosea regulat Aeroportul Transilvania a decis să îşi mute toate cursele pe Aeroportul din Cluj-Napoca, însemnând 23 de sosiri săptămânale şi 22 de plecări, având în vedere starea pistei de pe aeroportul mureşean.

Autoritatea Aeronautică Civilă a atras atenţia asupra problemelor la pista de decolare de doi ani, însă, deşi în ultimii patru ani, CJ Mureş a alocat 18,6 milioane de lei pentru investiţii, s-au folosit doar 5 milioane de lei, motiv pentru care actuala conducere a CJ Mureş a comandat un audit. AGERPRES