Plan ecologic de actiune local romano-sarb, promovat de CJ Caras-Severin

Consiliul Judetean Caras-Severin in parteneriat cu Primaria comunei sarbe Varset au obtinut finantare pentru proiectul “Plan ecologic de actiune local”, in cadrul Programului de vecinatate Romania-Serbia si Muntenegru 2004-2006.
In acest sens, la Resita, a avut loc o intalnire intre reprezentantii celor doua administratii locale. La discutii au participat presedintele CJ Caras-Severin, Iosif Secasan, Dejan Maksimovici, membru in Consiliul Comunal Varset, Budimir Babic, manager de proiect, precum si reprezentanti ai Universitatii ‘Eftimie Murgu’ din Resita si ai Agentiei de Protectie a Mediului Caras-Severin. Structura administrativa a Serbiei difera de cea a Romaniei, comuna Varset avand in subordine circa 60 de localitati, in care romanii sunt majoritari.

Conceput de municipalitatea din Varset, “Planul ecologic de actiune local” este un proiect lansat pe Programul CBC, care acceseaza un fond european de vecinatate transfrontaliera, pentru aceasta fiind nevoie de parteneri de ambele parti ale granitei, a precizat presedintele CJ Caras-Severin. La randul sau, Dejan Maksimovici a precizat ca proiectul are o valoare totala de 119.412 euro, din care Uniunea Europeana va asigura 90% iar comuna Varset – 10%. Astfel, multe dintre problemele ecologice ale Varsetului vor fi rezolvate, inclusiv cea care priveste depozitarea si arderea animalelor decedate, deoarece vor fi asigurate atat cerintele UE, cat si locurile de munca ale celor care lucreaza in diferite abatoare, private sau de stat.