Peste patru milioane de euro în fondul de rezervă al Ploieştiului

Suma de peste patru milioane de euro este prevăzută în fondul de rezervă al Ploieştiului, primarul Iulian Bădescu explicând că aceasta va fi utilizată în vederea acordării unui ajutor municipal pentru transportul public în comun pe perioada în care se vor efectua lucrări la infrastructura oraşului.
Consilierii ploieşteni au aprobat, luni, în şedinţă extraordinară a legislativului local, bugetul municipiului pentru anul 2014, în acesta fiind prevăzută, iniţial, la capitolul ‘Alte servicii publice generale’, suma de 23,4 milioane de lei ca fond de rezervă.

Ulterior, fondul de rezervă a fost diminuat cu cinci milioane de lei, ca urmare a aprobării unui amendament făcut de grupul PNL, prin preşedintele Comisiei de buget finanţe, Paul Palaş. Astfel, suma de cinci milioane de lei a fost transferată din fondul de rezervă pentru mărirea capitalului social al unei societăţi aflată în subordinea CL, respectiv SC Hale şi Pieţe. Amendamentul a trecut cu voturile consilierilor USL şi PP-DD (17), în timp ce doi aleşi ai PDL s-au abţinut, iar alţi cinci au votat “împotrivă”. Proiectul modificat a fost aprobat cu 17 voturi “pentru” şi şapte “împotrivă”, astfel că fondul de rezervă al municipiului Ploieşti este de 18,4 milioane de lei.

Primarul Iulian Bădescu a explicat că, iniţial, suma de 5,4 milioane de lei era destinată pentru plăţi în cadrul contractului de asociere cu Asociaţia “Lupii Galbeni”. “O să vă explic cum a fost gândit iniţial fondul de rezervă: 18 milioane de lei prevăzuţi în fondul de rezervă este suma prefigurată de noi a fi acordată pentru ajutorul municipal pentru transportul public în comun, practic gratuitate pentru toţi ploieştenii cu venituri până în 30 milioane de lei vechi pe lună, acesta urmând să intre în aplicare după ce îl dezbatem în consiliul local odată cu începerea lucrărilor la liniile de tramvai, şi altă sumă, de 5,4 milioane de lei, era prevăzută iniţial ca şi rezervă pentru alocare în contractul de asociere cu ‘Lupii Galbeni’. (…) Alocăm aceşti bani către Hale şi Pieţe pentru a demara lucrările la piaţă, urmând a găsi în perioada următoare fondurile necesare şi acestui contract de asociere, dacă va mai rămâne în picioare şi dacă nu se va decide suspendarea acestui contract”, a afirmat Bădescu în cadrul şedinţei. AGERPRES