Peste cinci sute de bugetari au cerut demisia Guvernului şi au aruncat cu ouă în clădirea Prefecturii Timiş

greva timis.jpgPeste cinci sute de bugetari şi pensionari au pichetat, marţi, Prefectura Timiş, au cerut demisia Guvernului şi au aruncat cu ouă vopsite în portocaliu în clădirea Palatului Administrativ.

“Nu le pasă de români, bine că i-am votat şi acum îşi bat joc de cei cu lefuri mici, de pensionari, de copii. Nu le pasă că zilnic, mii şi mii de români pichetează Prefecturile şi Guvernul”, a afirmat Aurel Mihuţ, liderul filialei Timiş a BNS. În faţa Prefecturii au fost prezenţi sindicalişti din Sănătate, Educaţie, Finanţe, Administraţia Publică şi alţi membri afiliaţi la CNSLR Frăţia.

“Ne taie din pensiile noastre mici, de la bugetarii cei mai săraci, dar nu se ating de salariile celor mai bogaţi, a guvernanţilor”, a spus Silvia Petre, lidera pensionarilor timişeni. “Atragem atenţia Guvernului că situaţia din bază este foarte tensionată. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi de intenţia Executivului de a-şi asuma răspunderea pentru un pachet de măsuri foarte dure, care vor duce la sărăcirea extremă a populaţiei. Românii de rând nu mai pot rezista, tensiunile sociale sunt tot mai mari, ceea ce duce la accentuarea instabilităţii economice şi politice”, a declarat Ştefan Gogoşanu, preşedintele timişean al Cartel Alfa.

Liderii sindicaliştilor au afirmat că avertizează Guvernul să revină la masa dialogului, că au înaintat soluţii concrete, dar că actuala putere executivă respinge sau doar mimează dialogul, “ceea ce ne duce cu gândul la dictatura de dinainte de 1989”. “Nimeni nu este tras la răspundere pentru că s-a ajuns în această stare de criză, rămânem cu aceiaşi oameni, care, de ani de zile au condus, sub diferite forme, ministere, agenţii, au dovedit că sunt incompetenţi, dar nimeni nu se face vinovat de dezastrul din ţară”, a subliniat Gogoşanu.

În ceea ce priveşte faptul că grevele care se anunţau foarte categorice, dar nu au avut succesul scontat de sindicalişti, liderul Cartel Alfa opinează că “semieşecul acestor mişcări sociale se datorează intervenţiei politicului, începând de la directorii de şcoli şi alte instituţii, până la ministere, care au exprimat ameninţări, iar angajaţii s-au temut şi sunt bulversaţi, temându-se de ulterioare reduceri de posturi”. Unii dintre protestatari au aruncat cu monede de 10 bani în clădirea Prefecturii, urându-le guvernanţilor să trăiască din acest mărunţiş. Oamenii de ordine au adunat cele treizeci de monede, spunând că le vor păstra pentru zilele negre care vor urma. AGERPRES