Peste 700 de sindicaliști din administrația publică au protestat în fața Guvernului, cerând majorarea salariilor

sindicalisti_miting.jpgPeste 700 de membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală au protestat miercuri în fața sediului Guvernului, solicitând autorităților majorarea cu 10% a fondului de salarii alocat administrației publice. Protestatarii au fluierat din vuvuzele și au agitat pancarte pe care se putea citi: “Nu vrem imunitate pentru hoții din palate!”, “Vrem bonuri de masă – norma de hrană!”, “Ne-am săturat de promisiuni!” și scandează lozinci precum: “Hoții!”, “Rușine, rușine, rușine să vă fie!” sau “Jos Guvernul!”.

“Suntem niște profesioniști care ne facem treaba, dar ei (guvernanții – n. r.) nu ne prețuiesc. Guvernanții știu doar să spună că am avut creștere economică, însă munca de jos noi o facem, pe salarii de mizerie. Am avut discuții cu miniștrii Economiei, Finanțelor și cu ministrul Muncii, în urma cărora ni s-a comunicat faptul că a fost constituit un grup de lucru care să reconsidere Legea salarizării. Din păcate, până acum n-am văzut scris nimic concret pe această temă. Trebuie să luăm atitudine, deoarece nu mai putem lucra în aceste condiții!”, a declarat președintele Confederației Sindicale “Sed Lex”, Vasile Marica.

Potrivit acestuia, sindicaliștii cer să fie aplicate dispozițiile Legii nr. 71/2015 pentru toți funcționarii publici, indiferent de instituția în care lucrează, respectiv înlăturarea diferențelor apărute în salarizarea funcționarilor publici care ocupă funcții publice de același nivel. “Următoarea acțiune de protest este programată pentru luna iunie, când vom declanșa greva generală. Data exactă a grevei generale va fi comunicată în timp util, astfel încât cetățenii să fie informați cu privire la programul acțiunilor greviste. Acest program presupune închiderea totală a peste 80% din instituțiile publice”, a mai spus Vasile Marica. AGERPRES