Peste 4.000 de apeluri la ambulanţa socială din Sectorul 1, anul trecut

ambulanta_sector1.jpgAmbulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 a primit peste 4.000 de solicitări în cursul anului 2012 pentru a acorda asistenţă medicală gratuită la domiciliu pentru aproximativ 1.000 de pacienţi cu venituri reduse din această zonă administrativă, informează un comunicat de presă al autorităţii locale.

Potrivit datelor statistice, anul trecut Complexul Multifuncţional ”Caraiman” a acordat 862 de consultaţii de specialitate la domiciliul pacienţilor aflaţi în nevoie şi specialiştii săi au făcut peste 4.000 de vizite persoanelor imobilizate, aplicând 5.070 de tratamente injectabile şi pansamente.

Pentru a putea beneficia gratuit de serviciile ambulanţei sociale, locuitorii sectorului 1 cu venituri reduse pot suna în fiecare zi între orele 7,00 şi 19,00 la numărul de telefon 021/9644 şi o echipă multidisciplinară formată din medici, asistenţi medicali, kinetoterapeuţi şi asistenţi sociali le vor acorda asistenţa medicală de care au nevoie.
Prin intermediul Ambulanţei Sociale, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, copiii, persoanele instituţionalizate şi alte persoane aflate în dificultate pot beneficia gratuit de consult la domiciliu, transport către unităţi medicale din Bucureşti pentru consult de specialitate/ internare, transport la domiciliu al pacienţilor externaţi, precum şi de anumite tratamente medicale (administrarea parenterală a medicamentelor, tratarea ulcerelor de decubit, îngrijiri paliative etc).

Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul Multifuncţional ”Caraiman” dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin Complexul Multifuncţional ”Caraiman”, o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin pentru adolescente şi femei etc. AGERPRES/