Peste 130 de persoane au participat la Gala Premiilor de Excelenţă Administratie.ro. Vezi cine au fost laureaţii!

eabv_2012_mare1.jpgPe 18 octombrie a avut loc la Poiana Brașov cel mai important evenimant al toamnei din administrația publică: cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică www.Administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, alături de partenerii Camera Deputaţilor, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi Primăria Braşov.

În cadrul Galei au fost premiați cei mai merituoși reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, care s-au evidențiat în acest an prin eforturile pentru dezvoltarea acestui sistem, iniţiative pozitive şi proiecte de anvergură. Au participat peste 130 de persoane, lideri din administrația publică centrală și locală, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Gala a fost deschisă de cuvântul Președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care le-a vorbit participanților despre importanța găsirii unui nou model, propriu României, de reformă autentică în administrație și despre necesitatea reevaluării conceptului de responsabilitate publică în instituțiile statului.

“Domnilor primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, vă revine o misiune grea, de reînnoire a valorilor comunitaţilor pe care le conduceţi şi le reprezentaţi. Aveţi şansa de a schimba viaţa oamenilor. Trebuie să luptaţi pentru binele comunităţii, să gestionaţi resursele cu maximă responsabilitate, să vă bateţi să obţineţi fonduri pentru proiectele pe care le aveţi, pentru că acest fonduri înseamnă dezvoltare locală, înseamnă locuri de muncă mai bune şi un nivel de trai mai ridicat” a declarat Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în intervenţia sa.

În cadrul Galei au fost acordate următoarele premii:

“Premiul de excelență pentru activitatea guvernamentală”: Ministerul Apărării Naționale (premiu decernat în parteneriat cu ANFP)

“Premiul de excelență pentru activitatea parlamentară”: Camera Deputaților (premiu decernat în parteneriat cu ANFP).

“Premiul de excelență pentru activitatea în Instituțiile Prefectului”:

– Prefectura județului Bacău (premiu decernat în parteneriat cu ANFP)

– Prefectura Municipiului București

– Prefectura județului Ilfov

– Prefectura județului Covasna

“Premiul de excelență pentru activitatea în Consiliile Județene”:

– Consiliul Județean Prahova

– Consiliul Județean Ilfov

– Consiliul Județean Giurgiu

“Premiul de excelență pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene”:

– Primăria municipiului Arad

– Primăria municipiului Adjud

“Premiul de excelență pentru cele mai valoroase lucrări de infrastructură”:

– Primăria Municipiului Fetești

– Primăria Orașului Slănic

– Primăria Orașului Tăuții Măgherăuș

“Premiul de excelență pentru activitatea în domeniul It&C în administrația publică (E-administrație)”:

– Deputatul Valerian Vreme

– Prefectura judeţului Tulcea

“Premiul de excelență pentru activitatea în institutiile administrației publice locale”: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui

“Premiul de excelenţă pentru activitatea în Primăriile de comune”:

– Primăria comunei Saschiz, județul Mureș

– Primăria comunei Urzicuța, județul Dolj

– Primăria comunei Barcani, județul Covasna

“Premiul de excelenţă pentru activitatea în Primării”

– Primăria Municipiului Craiova

– Primăria Municipiului Roman

– Primăria Municipiului Botoșani

“Premiul de excelență pentru cea mai eficientă campanie de comunicare în administrația publică”: Prefectura județului Vaslui.

Decernarea premiilor pentru cele mai bune rezultate în domeniul administraţiei publice a fost precedată de un seminar dedicat managementului modern în administraţie, un domeniu deosebit de important pentru o administraţie publică de tip european. În cadrul acestui seminar au fost, de asemenea, decernate o serie de diplome pentru Management Modern în Administrație, după cum urmează:

– Primaria municipiului Giurgiu

– Consiliului Județean Vrancea

– Primăria municipiului Moinești

– Primăria municipiului Bacău

– Primăria municipiului Reghin

– Primăria orașului Dumbrăveni

– Primăria orașului Buftea.

Evenimentul nu ar fi putut avea loc fără sprijinul generos al partenerilor financiari ai Galei: CORAL IMPEX, DAS, EDENRED, ELSACO, GREENSOFT, NEC,PRINTEC, RAIFFEISEN BANCA PENTRU LOCUINTE si TEAM NET COLLABORATE.