Peste 11 milioane de lei pentru crearea infrastructurii turistice din Baia de Aramă

Primăria oraşului Baia de Aramă a obţinut 497.812 lei prin promovarea unui proiect în cadrul Programului Operaţional Regional pentru amenajarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică.

Primarul Rafael Dunărinţu a declarat că principalele obiective ale acestui proiect sunt atragerea turiştilor în zona de nord a judeţului Mehedinţi, dezvoltarea reţelelor de pensiuni şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii ţării ca destinaţie turistică.

“Începând din luna martie vom implementa şi proiectul ‘Crearea unei infrastructuri de turism şi funcţionalităţi în Baia de Aramă’ în valoare de 10,6 milioane de lei. Banii provin de la Fondul European de Dezvoltare Regională, de la bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi şi din surse proprii”, a precizat Rafael Dunărinţu.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui ultim proiect se va amenaja o pârtie de schi de iarnă pe o lungime de 625 de metri, o pârtie sintetică cu o suprafaţă de 2.795 metri pătraţi, o piscină de 110 metri pătraţi şi un patinoar de 300 de metri pătraţi. AGERPRES