Peste 100.000 de metri pătraţi de pavele pe străzile din municipiul Bacău

stavarache romeo.jpgTrotuarele străzilor din zona centrală a municipiului Bacău îşi schimbă aspectul, administraţia luând decizia de a realizare a unor lucrări de montare a mai bine de 100.000 de pavele rezistente, în timp la trafic intens, a declarat, vineri, primarul Romeo Stavarache.

Operaţiunea a demarat pe străzile Oituz (intersecţie Energiei – spre Pasajul rutier), Vasile Alecsandri (intersecţie Războieni – spre Pasajul rutier) şi Calea Republicii, pe ambele sensuri de mers.

Concomitent, continuă lucrările începute luna trecută la o investiţie în valoare de 8,2 milioane de lei, prin finanţare asigurată de primărie, care va schimba total aspectul urban al pietonalului din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Vechile plăci ceramice degradate şi rondurile cimentate, dar fără iarbă şi flori ori arbori, vor fi înlocuite cu un nou ”mobilier” stradal, reprezentaţii municipalităţii dând asigurări băcăuanilor deranjaţi, în prezent, de amploarea lucrărilor, precum şi de faptul că nu cunosc proiectul, că vor avea ‘un centru asemănător urbanistic unora din cunoscute oraşe europene’.

Dragoş Luchian, viceprimarul Bacăului, a explicat, pentru Agerpres, că ”este o amenajare ambiţioasă, de mai mare amploare decât cea existentă, inspirată ca dotare urbanistică după Place de Terreaux din oraşul francez Lyon şi croită, desigur la dimensiuni mult mai mici, după modelul celebrului Champs Elysees din Paris’.

”Acţiunea de modernizare a străzilor, începută în centrul municipiului, precum şi crearea noului pietonal va fi continuată până la mijlocul anului viitor în marea majoritate a cartierelor oraşului, constituindu-se, împreună cu realizarea de noi parcări pentru autoturisme, locuri de joacă pentru copii şi spaţii verzi, una dintre priorităţile executivului local pentru îmbunătăţirea ambientului în municipiu’, a mai precizat primarul Stavarache. AGERPRES