PD-L vrea schimbarea majoritatii din Consiliul Judetean Olt

valcov_darius.jpgPresedintele organizatiei PD-L Olt, Darius Valcov, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca pe termen mediu, obiectivul filialei judetene de partid este schimbarea majoritatii din Consiliul Judetean Olt.

“Obiectivul politic al PD-L Olt pe termen mediu este schimbarea majoritatii in CJ Olt si speram ca acest lucru se va intampla cat de curand. Majoritatea din CJ Olt nu este de neglijat”, a spus Valcov.

Presedintele PNL Olt, Ioan Cigulea, a declarat ca liberalii nu vor o alta majoritate decat cea existenta in CJ Olt si nu iau in calcul o reconfigurare a conducerii acestuia. Ciugulea a spus ca PD-L poate are in vedere o majoritate cu PSD, pentru ca liberalii isi vor respecta cuvantul dat si nu vor o schimbare in CJ Olt. “Alegerile prezidentiale nu au nicio legatura cu ce se intampla in CJ Olt si noi, liberalii, nu luam in calcul o reconfigurare a majoritatii. Atunci cand s-a format o majoritate a avut la baza o strangere de mana intre presedintele ales uninominal al CJ Olt, social democratul Paul Stanescu, si presedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, si eu, Ciugulea, imi respect cuvantul dat. Daca PSD vrea sa formeze o majoritate cu PD-L e treaba lor, noi vom repsecta cuvantul dat la inceput si asta nu ca am fi cazut pe spate pentru alianta formata pentru sprijinirea lui Mircea Geoana, ci doar pentru ca suntem oameni de onoare si daca am stabilit odata ceva, asa ramane”, a conchis Ioan Ciugulea.

In CJ Olt, condus de prim-vicepresedintele PSD Olt, Paul Stanescu, fotoliile de vicepresedinti sunt ocupate de liberalul Ioan Ciugulea si de social democratul Ioan Nedelea, in baza unei intelegeri verbale intre liderii organizatiilor PSD si PNL din Olt, incheiata anul trecut in luna iunie, imediat dupa primul tur al alegerilor locale. Democrat liberalii au incercat inca de anul trecut sa schimbe majoritatea, dar nu au reusit, desi acest lucru a fost chiar o conditie initiala a colaborarii judetene intre PNL si PSD din timpul guvernului format de cele doua partide. AGERPRES