PD-L şi UDMR urmează să negocieze care vor fi viitoarele regiuni de dezvoltare economică

UDMR urmează să negocieze cu reprezentanţii PD-L modalitatea de reorganizare a regiunilor de dezvoltare economică, ce va stabili de fapt care vor fi viitoarele unităţi administrative ale României, cele două formaţiuni convenind în cadrul şedinţei de coaliţie de luni să discute în perioada imediat următoare pe această temă pentru a ajunge la un numitor comun, a declarat liderul UDMR, Marko Bela.

“Am convenit ca PD-L şi UDMR să discute pe această temă (a reorganizării n.r.), să încercăm să ajungem la un numitor comun în ceea ce priveşte regiunile de dezvoltare economică. Noi am inclus acest lucru şi în programul de guvernare şi în protocolul de coaliţie că regiunile de dezvoltare trebuie reorganizate şi am convenit la vremea respectivă că trebuie să avem mai multe regiuni de dezvoltare economică pentru că actualele regiuni sunt prea mari. N-am discutat, n-am negociat şi n-am formulat concluzii în legătură cu modalitatea de reorganizare şi care ar fi noile regiuni de dezvoltare economică”, a precizat Marko Bela.

El a adăugat că ideea ca regiunile de dezvoltare să fie reorganizate şi că acestea trebuie să fie mai multe decât cele existe în prezent a fost acceptată atât de PD-L, cât şi de UDMR. “În rest, care ar fi acele regiuni n-am discutat şi n-am convenit” – a precizat Marko. O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR prin care se propunea organizarea a cinci macroregiuni şi înfiinţarea a 16 regiuni de dezvoltare a fost adoptată săptămâna trecută tacit de Senat, aceasta urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor. AGERPRES