Patru sute de cereri pentru locuinţe ANL la Brăila

simionescu__aurel.jpgPatru sute de brăileni care au depus cereri pentru acordare de locuinţe ANL îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege iar solicitările lor vor fi analizate în următoarea şedinţă de consiliu local, potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu.

“În spatele acestei liste sunt sute de cereri care nu au atins punctajul. Cererile au fost depuse în 2007, 2008 şi 2009. Le vom analiza şi vom încerca şi anul acesta să diminuăm presiunea pe această formulă de apartamente” – a declarat Simionescu.

Potrivit primarului de Brăila, anul acesta se vor construi 136 de apartamente tip ANL, pentru care s-a ţinut deja licitaţia în vederea stabilirii constructorului şi mai sunt preconizate 88 de locuinţe, care nu au trecut încă de faza licitaţiei. În ceea ce priveşte dorinţa municipalităţii de a vinde aceste apartamente şi a investi banii respectivi în construirea altora noi, în municipiul Brăila au fost depuse doar două cereri în acest sens, dintre care una a şi fost retrasă.

“Noi dorim să vindem locuinţele ANL date în folosinţă acum patru-cinci ani, dar nu e vorba că oamenii nu vor să le cumpere, ci de condiţiile de creditare pe care le impun băncile’, a completat Simionescu. Preţul unei locuinţe ANL cu două camere este estimat la 120.000 lei iar al unei garsoniere, la 100.000 lei, “ceea ce nu înseamnă foarte mult comparativ cu preţul pieţei”, după cum apreciază Aurel Simionescu. AGERPRES