Patru case de tip familial şi două centre de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, construite de CJ Neamţ

Consiliul Judeţean Neamţ va construi, în Roman, patru case de tip familial şi două centre de zi de recuperare, toate destinate copiilor cu dizabilităţi, a anunţat preşedintele instituţiei, Ionel Arsene. Acesta a menţionat, pe pagina sa de Facebook, că astfel va fi desfiinţat Centrul de protecţie a copilului cu dizabilităţi din cadrul Complexului de servicii “Romaniţa”, respectându-se legislaţia europeană referitoare la implementarea procesului de dezinstituţionalizare.

“Sper ca prin acest proiect, celor 32 de copii care sunt cuprinşi acum în Centrul de protecţie a copilului cu dizabilităţi din cadrul Complexului de Servicii Romaniţa să le fie mai bine şi să beneficieze de servicii de calitate, care să îi apropie mai mult de starea de normalitate”, a spus preşedintele CJ Neamţ.

Cele şase parcele pe care se vor realiza construcţiile au suprafeţe cuprinse între 1.200 şi 1.600 de metri pătraţi fiecare. Proiectul va fi implementat cu fonduri europene de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. AGERPRES