Parcările din municipiul Reşiţa au fost privatizate

parcare.jpgParcările reşiţene sunt privatizate începând cu 2012, iar cei care îşi parchează maşinile în alte locuri decât cele special amenajate vor avea surpriza ca maşinile să le fie ridicate, precizează oficiali ai municipalităţii reşiţene.

Odată cu privatizarea parcărilor, firma câştigătoare a stabilit noi taxe de închiriere a locurilor. Astfel, pentru o jumătate de oră de parcare, reşiţenii vor plăti 80 de bani, pentru o oră 1,50 lei, 612 lei pentru un abonament general, valabil un an, şi 918 lei pentru abonament la purtător. Sistemul de taxare se va aplica pentru 2.200 de locuri de parcare existente în municipiul Reşiţa, spune Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reşiţa.

De asemenea, maşinile care sunt staţionate sau parcate ilegal vor fi blocate sau ridicate, iar firma care va gestiona acest serviciu va beneficia şi de sprijinul Poliţiei Locale. Societatea comercială care se va ocupa de ridicarea maşinilor dispune de un spaţiu special amenajat, unde vor fi depuse autovehiculele ridicate ce vor fi păzite şi care vor fi redate posesorilor după plata unei taxe. Pentru deblocarea roţilor, posesorul va fi informat, va avea la dispoziţie un număr de telefon şi, după plata amenzii şi a taxei, va fi liber să plece. AGERPRES