Parc de aventură inaugurat lângă pârtia de schi din Bistriţa

Primăria municipiului Bistriţa a recepţionat o nouă atracţie destinată atât cetăţenilor, cât şi turiştilor – un parc de aventură, în apropierea pârtiei de schi Cocoş, la care se poate ajunge cu telescaunul şi pentru care s-au cheltuit peste 100.000 lei din bugetul local. Deschiderea oficială a parcului de aventură va avea loc în data de 24 august, odată cu începerea zilelor municipiului.

În “Aventura Parc”, cei cărora le plac acest gen de activităţi au la dispoziţie trei tiroliene, un traseu printre copaci format din 13 platforme, cu grad de dificultate mediu, şi două panouri de căţărare.

“Este format din 13 platforme, care fac legătura între 11 ateliere. Mai avem două ateliere pentru copii până la 6 ani, care vor veni însoţiţi de părinţi, sunt foarte uşoare. Mai avem încă trei tiroliene, cea mai lungă fiind de 70 de metri, celelalte două sunt mai abrupte şi mai scurte. Traseul poate fi folosit de către orice persoană fizică sănătoasă, indiferent de capacitatea ei fizică, dar trebuie parcurs cu atenţie. Avem 10 echipamente de asigurare, fiecare persoană se asigură şi riscul de accident este foarte scăzut. Dezvoltă abilităţile fizice şi capacităţile de a parcurge obstacole la înălţime, spiritul de echipă, spiritul de aventură. Cred că este un obiectiv frumos, care va fi folosit şi gustat de către toţi cetăţenii municipiului Bistriţa”, a declarat viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae.

Potrivit lui Niculae, această investiţie se ridică la 109.000 lei. Până la sfârşitul lunii august, parcul de aventură va fi completat cu două piste pentru biciclişti, iar anul viitor primăria intenţionează să creeze şi o pistă de downhill şi să monteze o instalaţie de tip alpine coaster.

Accesul în “Aventura Parc” se va face cu telescaunul, care a fost dotat cu 33 de suporţi pentru biciclete. Preţul unui tur complet, care include urcare şi coborâre, este de 15 lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru copii şi tineri. Pentru două ore de acces în parcul de aventură, se vor plăti suplimentar 30 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii şi tineri, vârsta minimă admisă fiind de 4 ani. Programul de funcţionare al “Aventura Parc” va fi de miercuri până vineri între orele 12,00 – 18,00, iar sâmbătă şi duminica între orele 10,00 – 18,00.

Parcul de aventură şi pârtia de schi Cocoş fac parte din complexul sportiv şi de agrement denumit “Wonderland”, care se află în cartierul Unirea al municipiului Bistriţa şi care a fost realizat exclusiv din fonduri de la bugetul local.

Dacă pârtia de schi, inaugurată în acest an, în luna ianuarie, a funcţionat doar 10 zile, din cauza lipsei zăpezii, municipalitatea speră ca facilităţile din parcul de aventură să atragă mai mulţi oameni în restul anotimpurilor. AGERPRES