Organismul de Certificare SIMTEX ofera o paleta foarte larga de servicii de certificare

simtex-oc.jpgOrganismul national de certificare SIMTEX-OC dispune de acreditari din partea a trei organisme de acreditare: RENAR-Romania , RvA-Olanda si CAECP-Republica Moldova.

SIMTEX-OC efectueaza, ca organism de terta parte, certificarea pentru sistemele de management al calitatii (ISO 9001), de mediu (ISO 14001), al sanatatii si securitatii ocupationale (OHSAS 18001), al sigurantei alimentelor (ISO 22000-HACCP), al securitatii informatiei (ISO/IEC 27001) si al serviciilor IT (ISO 20000-1). Pana in prezent au fost efectuate peste 4000 de certificari in tara si strainatate.

ISO 9001 reprezinta cel mai raspandit standard la nivel mondial iar cerintele sale sunt utilizate pentru a asigura un nivel crescut si constant de satisfactie al clientilor fata de produsele achizitionate. Sistemul de management al calitatii reprezinta o baza pentru stabilirea unui flux clar si documentat al informatiilor din organizatie in scopul identificarii si rezolvarii problemelor din procesul de productie sau de furnizare al serviciilor, cresterea implicarii personalului dar si pentru a realiza economii ale resurselor utilizate in dezvoltarea produselor sau serviciilor.

ISO 14001 este standardul international ce are ca scop final protejarea mediului inconjurator de orice sursa de poluare (ex: fonica, deseuri, etc.). Un sistem de management de mediu asigura adoptarea unor masuri privind reducerea emisiilor nocive la un nivel minim, in conformitate cu legislatia privind protectia mediului.

OHSAS 18001 este un referential adoptat la nivel international de organizatiile ce doresc sa isi creeze un sistem de management pentru protejarea salariatilor proprii cat timp se afla la locul de munca. Implementarea se bazeaza pe o analiza a riscurilor legate de posibilele accidente de munca la care sunt expusi angajatii si prin luarea de masuri in vederea tratarii acestor riscuri.

ISO 22000 este un standard universal aplicabil in organizatiile din industria alimentara, restaurante si catering. Se bazeaza pe o identificare a punctelor critice de control in scopul asigurarii unei igiene alimentare pe tot fluxul de producere, distribuire, ambalare, stocare si transport al alimentelor.

ISO/IEC 27001 este un standard adoptat de organizatiile ce doresc sa isi securizeze tot fluxul de informatii si cuprinde masuri concrete privind asigurarea securitatii fizice, a resurselor umane dar si a securitatii sistemelor IT&C. Sistemul de management al securitatii informatiei reprezinta un instrument pentru fiecare manager de proces in scopul identificarii riscurilor, amenintarilor si vulnerabilitatilor la care sunt expuse informatiile si bunurile cu care lucreaza. Un sistem de securitate a informatiei inseamna si crearea unui cadru de continuitate a afacerii, a tratarii incidentelor de securitate a informatiei si asigurarea conformitatii cu legislatia in vigoare.

ISO/IEC 20000-1, impreuna cu ISO/IEC 20000-2, provine din cerintele ITIL si se refera la managementul serviciilor IT. Scopul ISO/IEC 20000 este de a asigura furnizarea de servicii IT care sa intruneasca cerintele clientului si cele ale propriei afaceri pentru: proiectarea, implementarea, suportul si/sau mentenanta pentru hardware si/sau aplicatii software.

SIMTEX-OC ofera si servicii de instruire adresate persoanelor fizice ce doresc sa se initieze sau sa se perfectioneze in domeniul sistemelor de management mai sus enumerate. Pot fi oferite la sediul din Bucuresti sau in tara cursuri de initiere in cerintele standardelor, de auditori interni sau externi. SIMTEX-OC , poate organiza cu ajutorul specialistilor sai si cursuri dedicate referitoare la standardele si legislatia aplicabila dintr-un anumit domeniu.