Oferta investiţională a municipiului Iaşi a fost prezentată la târgul Expo Real – Munchen 2017

O delegaţie a Primăriei Iaşi a participat la a XX-a ediţie a Târgului Internaţional de Investiţii Expo Real – Munchen 2017, cu acest prilej fiind prezentată oferta investiţională a oraşului, a informat viceprimarul Radu Botez.

Participarea municipiului Iaşi la acest târg a oferit, pe lângă vizibilitate, şi oportunitatea de a întâlni şi interacţiona cu investitori privaţi şi instituţionali. Prin această participare am avut posibilitatea de a prezenta oferta investiţională a oraşului. Am discutat cu reprezentanţi a peste 40 de companii, constructori, arhitecţi, investitori şi reprezentanţi ai diferitelor municipalităţi din Europa. Dintre acestea, o bună parte a fost interesată de o potenţială colaborare, existând deja contacte stabilite şi arii de interes comune. (…) Participând la acest eveniment, alături de Camera de Comerţ şi Industrie Româno – Germană şi alţi parteneri români, oraşului nostru i s-a oferit o foarte bună ocazie de a se prezenta cu succes şi de a iniţia importante contacte de afaceri“, a declarat viceprimarul municipiului Iaşi, Radu Botez.

El a spus că, totodată, a avut ocazia de a participa la conferinţa “România: New Market dynamics and opportunities”, eveniment la care au fost prezenţi oameni de afaceri din România şi Germania, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice, dar şi jurnalişti din presa specializată germană.

Potrivit reprezentantului Primăriei Iaşi, evenimentul a avut loc la Camera de Comerţ a Mesteşugarilor din Munchen şi Bavaria Superioară. ”Municipalitatea ieşeană a participat pentru prima dată la acest eveniment, în standul României, alături de consiliile judeţene din Regiunea Nord-Est, Consiliul Local Siret, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, Camera de Comerţ Româno-Germană şi companii din mediul privat”, a declarat Botez.

La Expo Real – Munchen 2017 au participat peste 2.000 de companii şi reprezentanţi ai diverselor oraşe şi regiuni din 35 de ţări. AGERPRES