Obligatiuni de 60 de milioane de lei la Hunedoara pentru investitii

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat lansarea unei emisiuni de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei (600 de miliarde vechi), cu maturitate de minim 20 de ani.
Cu fondurile obtinute din lansarea acestor obligatiuni, autoritatile locale intentioneaza sa reabiliteze infrastructura pentru turism durabil in zona Paring-Petrosani, Drumul Judetean 709 F, sa modernizeze DJ 686, Riu Mare-Cabana Riusor, sa reabiliteze DJ 687 Suntuhalm-Hunedoara, sa modernizeze DJ 664 Lupeni – zona de agrement Straja, precum si DJ 705 Costesti-Sarmizegetusa si aeroportul de la Saulesti, in apropiere de Deva.

“Imprumutul obligatar ofera autoritatii locale o mobilitate deosebita in structurarea finantarii. Avem posibilitatea introducerii unor perioade de gratie mai mari, plati trimestriale sau semestriale de dobanda si nu in ultimul rand posibilitatea introducerii contului escrow cu scopul administrarii eficiente a disponibilitatilor autoritatilor locale in concordanta cu necesitatile naoastre reale”, a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.