Oameni de afaceri italieni, in vizita la Resita

O delegatie formata din oameni de afaceri italieni, condusa de Diego Fissore, a fost prezenta joi la Resita, unde s-a intalnit cu autoritatile locale.

Reprezentantii firmei Fissore Agency au avut o intalnire cu prefectul judetului Caras-Severin, Octavian Tunea, primarul municipiului Resita, Mihai Stepanescu, precum si cu directorul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Intercom Deseuri” Caras-Severin, Tiberiu Padurean, si cu directorul coordonator al Serviciului Gospodariei Comunale, Ioan Simion Purec.

Dupa o prezentare amanuntita a firmei Fissore, s-a trecut la discutiile privind posibilitatile de procesare a deseurilor, tinandu-se cont de mediu. Tot cu acest prilej, primul edil al Resitei, Mihai Stepanescu, a prezentat particularitatile gropilor de gunoi, intentiile municipalitatii, precum si riscul de a iesi din proiectul finantat de Uniunea Europeana. Dupa cum a afirmat primarul Resitei, in cazul in care se va ajunge la o intelegere cu firma Fissore, aceasta va trebui sa isi asume toate problemele de mediu.

Practic, firma Fissore Agency are nevoie pentru a rezolva problema deseurilor de aproape 8.000 metri patrati de suprafata acoperita, iar procesul se va desfasura fara nicio emisie in atmosfera, astfel incat aerul va ramane in permanenta curat, fara a fi poluat. La randul sau, prefectul de Caras-Severin, Octavian Tunea, si-a manifestat intentia de a sprijini colaborarea cu firma Fissore. Delegatia italiana va avea o noua intalnire cu factorii de decizie din Caras-Severin cel mai probabil saptamana viitoare. AGERPRES