O delegatie a Ministerului Resurselor Naturale si Mediului din Vietnam viziteaza Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi

In perioada 11-12 septembrie, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi va primi vizita de lucru a delegatiei Ministerului Resurselor Naturale si Mediului din Republica Vietnam. Scopul acestei vizite este schimbul de experienta si cooperare cu partea romana in domeniul gestionarii terenurilor.

Pe parcursul prezentei la Iasi, delegatia vietnameza va avea intalniri si discutii si cu conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si reprezentantii judetului Iasi. Delegatia vietnameza va fi condusa de Nguyen Manh Hien, adjunct al ministrului resurselor naturale si mediului. Atat domnia sa cat si sotia au studiat in perioada 1971-1977 la Universitatea “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi.

Schimbul de experienta se inscrie in contextul in care Ministerului Resurselor Naturale si Mediului din Republica Vietnam pregateste amendarea legii privind gestionarea terenurilor si alinierea prevederilor acestei legi la legislatia internationala. In acest sens, studiaza experienta tarilor care au avut acelasi sistem politic ca al Republicii Vietnam si in prezent se afla in perioada de tranzitie sau au parcurs aceasta perioada. Exemplul Romaniei a fost recomandat de Banca Mondiala.