O creşă nouă a fost deschisă la Slatina cu finanţare de la bugetul local

O creşă nouă a fost dată în folosinţă luni, în municipiul Slatina, finanţarea pentru modernizarea clădirii, funcţionare şi salariile personalului fiind asigurată de la bugetul local. Numărul solicitărilor de locuri la creşă rămâne însă, în municipiul Slatina, în continuare mai mare decât al locurilor disponibile în aceste unităţi

În imobilul în care funcţionează noua creşă a funcţionat anterior un centru de plasament şi după desfiinţarea centrului o parte din spaţii au rămas neocupate şi o parte au fost amenajate ca centre de zi pentru copii. Spaţiile libere au fost transferate de la Consiliul Judeţean Olt la Consiliul Local Slatina care le-a reabilitat şi utilat pentru a putea găzdui o creşă.

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a precizat că imobilul a fost amenajat de mai mult timp, respectiv din luna octombrie a anului trecut, însă nu au fost fonduri alocate pentru angajări de la bugetul stat, pentru darea în folosinţă a obiectivului fiind necesare acoperirea salariilor personalului cu fonduri de la bugetul local. “Aveam peste 100 de solicitări şi cu această creşă am acoperit 45. În sfârşit am reuşit să facem angajările, clădirea era finalizată de ceva vreme, am deschis creşa (…) Toată această clădire va intra în patrimoniul Consiliului Local Slatina, la fel şi terenul din zonă şi vom avea posibilitatea să facem şi un parc pentru copii din toată zona”, a declarat Prina.

Creşa are cinci clase cu dormitoare şi sală de mese, fiind primiţi 45 de copii. AGERPRES